Om Tusen Vin

I 2020 realiserede vi vores drøm, da vi overtog 12 hektar jord på Tuse Næs og stiftede Tusen Vin. Samme forår plantede vi 15.000 vinstokke på to dage.

Tusen Vins formål er at skabe en velfungerende vingård i Danmark, som fremstiller vin, cider og æblebrændevin på danske råvarer af høj kvalitet. Vi vil primært producere mousserende vine via skånsomme og naturlige processer.


Druerne bliver dyrket efter økologiske principper og transporteret få hundrede meter hen til vores vineri, hvor de bliver presset og gæret til vin.

Vores fire druesorter

Tusen Vin er en ung vingård, der dyrker vin efter økologiske principper. I maj 2020 plantede vi 15.000 vinstokke, der er fordelt på fire forskellige druesorter. Det er hybride druesorter, der er modstandsdygtige over for de mest almindelige svampesygdomme. Det er vigtigt, da det danske sommervejr kan være lunefuldt og byde på masser af regn.

På vinmarken finder du Solaris, Souvignier gris, Cabernet cantor og Muscaris.

De første to sorter er grønne druesorter og giver vinene en elegant syrlighed og let krop. Dem bruger vi til mousserende hvidvin samt friske og mere fyldige hvidvine. Cabernet cantor er en rødvinsdrue, og den bruger vi til (mousserende) rosévin. Muscaris er en floral grøn druesort som er anvendt til floral hvidvin.

Høstforberedelser er i gang…

Se flere videoer på vores YouTube kanal —>

Dyrkning

Vinmarken er økologisk. Det betyder, at vi bruger mekanisk ukrudtsbekæmpelse såvel som andre mekaniske hjælpemidler til at holde jorden ren omkring vinstokkene.

Det kræver meget arbejde at pleje vinstokkene året rundt, og de skal beskæres både om sommeren og om vinteren.

Folkene bag

Mød Sofie og Esben – parret bag Tusen Vin

Vi er Sofie og Esben – parret bag Tusen Vin. I 2020 tog vi springet og realiserede drømmen om at skabe en dansk vingård. Fra de første druer i marken til de færdige bobler i glasset, er det os, der udvikler og skaber vores vine – med hjertet i hvert eneste trin.

Sofie er bioingeniør og passioneret gærnørd. Hun tager sig af den tekniske del af vinfremstillingen, og du kan opleve hendes ekspertise på nært hold under vores vinmarksture og vinsmagninger.

Esben er bygningsingeniør og erfaren projektleder. Han har styr på den daglige drift og har stået for etableringen af vores topmoderne vineri. Med sans for smag og balance tager han sig af de sidste detaljer i vinfremstillingen, så hver vin når glasset i højeste kvalitet.

Sammen kombinerer vi håndværk, natur og passion for at skabe en jordnær vinoplevelse med smag og sjæl.