Vin & cider
Mousserende vine og hvidvine skabt med omhu
Vi har specialiseret os i mousserende vine og friske, aromatiske hvidvine, fordi vi mener, at netop disse vintyper fremhæver dét, Danmark er bedst til: høj syre, renhed, mineralitet og en sprødhed, der gør vinene perfekte til både gastronomi og hverdagens øjeblikke.
Vores mousserende vine er elegante og levende, fremstillet med den største respekt for håndværket. Hvert glas er resultatet af utallige små valg og en konstant opmærksomhed på detaljen. Vores hvidvine er friske, lyse og præcise – skabt til at spille sammen med alt fra nordiske fiskeretter til grøntsager, skaldyr og lette, grønne retter.
Hele produktionen foregår lokalt her på gården. Vores druer transporteres kun få hundrede meter, fra rækkerne i marken og direkte ind i vineriet. Den korte rejse bevarer druerne i deres mest optimale tilstand og giver os fuld kontrol over hvert trin i processen. For os handler vin ikke om at skynde sig – det handler om at forstå, lytte og forme den bedst mulige smagsoplevelse fra start til slut.
Da vi høstede for første gang i efteråret 2023, var det et øjeblik, vi aldrig glemmer. Efter tre års ventetid kunne vi endelig høste frugten af vores arbejde – bogstaveligt talt. Ud af det kom en serie mousserende vine, hvidvine og en rosévin, som står som vores første, stolte kapitel i historien om Tusen Vin. Vinene viser tydeligt, hvorfor nordisk vin er noget helt særligt: Klarhed, friskhed, dybde og en autentisk smagsprofil, der kun findes her.
Økologisk hvidvin lavet på Solaris druer
Fjordglimt er en frisk og frugtig hvidvin lavet på Solaris druer og lagret på ståltanke vinteren over.
Smager af - citrus, pære og grapefrugt
Nyd den - til fisk, skaldyr og sommersalater
Servér den - ved 8-10 grader.
Fjordglimt
Økologisk fadlageret hvidvin lavet på Solaris druer
Sol er en cremet og nuanceret hvidvin lavet på Solaris druer, lagret på fransk egetræsfad.
Smager af - pære, mango og ristede hasselnødder
Nyd den - til kylling eller letkrydret svinekød
Servér den - ved 8-10 grader.
Sol
Økologisk hvidvin lavet på Muscaris og Solaris druer
Engblomst er en frisk og floral hvidvin som har en skøn duft af engblomster. Hvidvinen er tør og har gæret ‘sur lie’.
Smager af - hyldeblomst, litchi og roser
Nyd den - til fisk og skaldyr eller lette grøntsagsretter
Servér den - ved 8-10 grader.
Engblomst
Økologisk rosévin lavet på Cabernet cantor og Solaris druer
Morgengry er en frugtig og tør rosévin. Den smukke granatrøde farve er kommet allerede under presningen af klaserne.
Smager af - jordbær og hindbær
Nyd den - som aperitif eller til milde grillretter
Servér den - ved 8-10 grader.
Morgengry
Økologisk mousserende vin lavet på Solaris og Souvignier gris druer
Fjordgus er en tør, mousserende vin (Brut), der er lavet på Champagne-metoden. Vinen har gæret på flaske i 9 måneder.
Smager af - lime og brioche
Nyd den - som aperitif eller til fisk og skaldyr
Servér den - ved 8-10 grader.
Fjordgus
Cider lavet på Rød aroma æbler
Rød aroma cider er en frugtig og tør cider. Cider er lavet på Champagne-metoden.
Smager af - friske æbler
Nyd den - som aperitif eller til letkrydret kylling
Servér den - ved 8-10 grader.
Cider
Æblebrændevin lavet på Rød aroma æbler
Æblegnist er en ung æblebrændevin med en frisk æblearoma som giver en ‘gnist’ i munden. Æblerne har undergået en gæringsproces til cider, hvorefter cideren er destilleret.
Smager af - friske æbler
Nyd den - til smørrebrød
Servér den - ved 15 grader.
Æblegnist
Æblebrændevin lavet på Rød aroma æbler
Æbleglød er en æblebrændevin med en moden æblearoma som giver en ‘glød’ i munden. Æblerne har undergået en gæringsproces til cider, hvorefter cideren er destilleret. Æbleglød er derefter lagret på små 50 liter egefæde i minimum 5 måneder.
Smager af - søde æbler med et strejf af vanilje
Nyd den - alene eller til chocoladedesserter
Servér den - ved 15 grader.
Æbleglød
Dansk økologisk druespiritus - lavet på Muscaris druer
Aftenglød er fremstillet af skallerne af Muscaris druer, som nævnsomt presses én gang mere efter den første most. Dermed får druekvaset nyt liv og forvandles fra restprodukt til en druespiritus, der har modnet minimum 6 måneder på et amerikansk egetræsfad og udviklet dybde og karakter.
Smager af - floral og krydret aroma med en blød vaniljekant
Nyd den - til modne oster og desserter med frugt og karamel
Servér den - ved 15 grader.
Aftenglød